приятелски кръг СЪСТРАДАНИЕ

sastradanie.org

Това е сайт, посветен на СЪСТРАДАНИЕТО, започнат през 2002 година.

за СЪСТРАДАНИЕТО

Състраданието е естествено чувство във всеки човек. Като учение в областта на религиите, философията и етиката то е с дълбока древност. Най-мъдрите хора в историята са наблягали на състраданието като най-важното нещо в живота, изпит за човешката душа в този свят.

Казват че просветлените, истинските учители, хората на духовна висота имат една основна обща черта и това е състраданието.

Може да се каже че развитието на състрадание гарантира връщането на душата във вечният рай, спасението от злото във всичките му форми. Когато душата се научи на състрадание, тя се научава как да не страда самата тя повече… т.е. ако ние се отдадем на състраданието и израстнем в поведението, осъзнатостта и мъдростта, ако се научим да взаимодействаме с другите на високо състрадателно ниво… ние ще се освободим от собственото ни страдание и нашето бъдеще във вечността ще бъде без лични страдания и злини… докато не изгубим състраданието си, защото в момента, в който го изгубим, ще започнем да страдаме отново…

За реалната организация и приятелски кръг СЪСТРАДАНИЕ

Реалната организация на състрадателните души не се намира на материалното ниво на реалността, а в духовното такова, макар много от състрадателните души да могат да бъдат откриви в много политически партии, фондации, организации и навсякъде, във всички държави на тази планета.

Обикновено членовете на състраданието действат чрез духовните учения, книгите, религиите, музиката, филмите и т.н. Има обаче смисъл да се опитваш съзнателно да станеш член на тази организация, това братство, това общество, защото първо самият ти ще имаш полза от това. На колкото повече хора помогнеш да са по-активни в своето състрадание и добротворство, полезен живот на служене на другите, толкова по-нагоре ще се изкачиш в йерархията на състраданието. Най-високата точка на тази организация, най-силният Дух на състраданието, е истинският Бог… или иначе казано състраданието е най-прекият път до сърцето на Божественото и Първоизворът на Живота, Сърцето на световете и реалностите.

Членството в организацията на състраданието в полезно за самият кандидат, а активните действия и живот, отдаден в полза на другите, носи полза основно за душата, която живее по този начин. Ползата за хората, на които се помага, е минимална и е основно в това им тяло и твърде временна. Ако искате да помагате на другите, трябва да ги мотивирате да живеят състрадателно и да помагат самите те.