първият сайт е още от 2002 година

за сайтовете на приятелският кръг

„Идеалистичната Организация СЪСТРАДАНИЕ“ стартира през 2002 година със сайта sastradanie.hit.bg, който вече не съществува в интернет за Гугъл, но може да бъде открит в проекта уеб архив. Много хора пишат през 2002-2008-та година с желание за членство след споделяне на идеята в дир.бг и намираемостта на сайта в Гугъл. Организацията така и не се развива финансово и като дейност. Единствено е създаден сайт за духовно просвещение lifeafterdeath.hit.bg който после прераства в този сайт http://duhovno-razvitie.com/  Собственик и създател, както и автор на текстове в тези сайтове, е Бойко Костадинов

 

организация състрадание през 2019 година

развива се сайта на организацията

През 2019 година, сега започва да се развива отново сайт за състраданието

Набират се нови членове, с които да се идеологизират и задвижат идеите за реална материализация в нашето общество.

история на СЪСТРАДАНИЕТО и защо трябва заедност за делата на състраданието

Състраданието е естествено чувство във всеки човек. Като учение в областта на религиите, философията и етиката то е с дълбока древност. Най-мъдрите хора в историята са наблягали на състраданието като най-важното нещо в живота, изпит за човешката душа в този свят.

Казват че просветлените, истинските учители, хората на висока духовна висота имат една основна обща черта и това е състраданието.

Може да се каже че развитието на състрадание гарантира връщането на душата във вечният рай, спасението от злото във всичките му форми. Когато душата се научи на състрадание, тя се научава как да не страда самата тя повече… т.е. ако ние се отдадем на състраданието и израстнем в поведението, осъзнатостта и мъдростта, ако се научим да взаимодействаме с другите на високо състрадателно ниво… ние ще се освободим от собственото ни страдание и нашето бъдеще във вечността ще бъде без лични страдания и злини… докато не изгубим състраданието си, защото в момента, в който го изгубим, ще започнем да страдаме отново…

За реалната организация СЪСТРАДАНИЕ

Реалната организация на състрадателните души не се намира на материалното ниво на реалността, а в духовното такова. Обикновено членовете на състраданието действат чрез духовните учения, книгите, религиите, музиката, филмите и т.н. Има обаче смисъл да се опитваш съзнателно да станеш член на тази организация, това братство, това общество, защото първо самият ти ще имаш полза от това. На колкото повече хора помогнеш да са по-активни в своето състрадание и добротворство, полезен живот на служене на другите, толкова по-нагоре ще се изкачиш в йерархията на състраданието. Най-високата точка на тази организация, най-силният Дух на състраданието, е истинският Бог… или иначе казано състраданието е най-прекият път до сърцето на Божественото и Първоизворът на Живота, Сърцето на световете и реалностите.