За малкият човек, който иска да бъде велик човек

Ако вие сте обикновен полицай, а искате да вършите духовни дела, велики дела, да станете като великите хора, да имате бюст или паметник, както имат Ботев и Левски, то започнете от сега и собствената си сегашна служба на хората.
Ако вие сте примерно полицай, трябва да осъзнавате че вашата служба е да браните хората, да защитавате добрите от злите, да предпазвате добрите хора от злите. Ако вие сте полицай, на вас е дадена власт да хванете злия и да го затворите, да го възпитате, да предпазите добрите от този злодей, престъпник. Това е хубава и благородна служба. Справете се добре със своята работа. Преодолейте изкушенията да сте корумпиран катаджия, преодолейте и по-заплетените изкушения на полицейската професия, преодолейте тези изпитания сега и си вършете добре работата -хванете лошите, хванете престъпниците, бъдете смел и действайте.
Казват че има прераждане и много хора вярват в прераждането. Едно прераждане е като един ден за душата. Ако вие сте полицай в това прераждане, може след 50-60 прераждания да сте велик човек. Вие ще станете велик човек след време само ако се справите добре днес, тази година, в това свое прераждане. Постепенно, бавно, но сигурно вие ще дораснете и някой ден ще имате паметник, сега обаче може би е разумно да не бързате да вършите велики дела.
Разбира се, сред полицаите може и днес да има някой, който да стане световно известен, да напише книга или да направи революция и нов световен ред или нещо такова. Може днес да има полицай в България или Румъния или Албания, който да стане световно известен и хиляда години да четем за него в учебниците по история. Може би вие сте този полицай, може би не сте вие. Някой ден, ако се развивате духовно обаче, ще станете велик човек, световно известен герой. Сега упорствайте в дребните изпитания, които живота ви предлага и бъдете достоен полицай. Същото важи за медицинските сестри примерно и много други професии.
Днес бъдете обикновена медицинска сестра, която си върши добре работата и помага на хората, след време ще бъдете световно известна като Майка Тереза.
Имайте предид обаче че не са много медицинските сестри или полицаите, които искат да помогнат на човечеството, да повлияят на милиони хора. Ако във вашата душа се прокрадва такова желание, значи вие можете да бъдете използвани от Живота за велики дела – седнете и напишете книга, а после я публикувайте някъде, дори само в интернет. Може тази ваша книга да бъде прочетена от правилният човек, който да я популяризира до толкова, че хиляда години да се чете вашата книга, един милиард души да прочетат вашата книга и да променят света. А тогава вие ще се окаже, че сте били велики хора, макар и посмъртно, примерно 300 години след вашата смърт, вашата книга може да започне да работи за вас и да помага на човечеството.
Действайте, имате ли порив за помагате, помагайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *